Кава в Італії
В Європі, саме в Італії в 17 столітті почали завозити кави з Південної Америки. Італійці дуже полюбили цей напій, і він швидко став популярним, а пізніше він був доданий до числа традиційних напоїв країни. По суті, кава для італійців все одно, що чай для англійців.
У 18 столітті вперше з'явилися спеціальні кавові будинки, де подавали різноманітний кави. Однак саме ці будинки вважалися недоступними для простих обивателів. Тільки багаті люди могли відвідувати ці заклади. Основна кількість відвідувачів складалося з багатих купців.
У 19 столітті відвідування таких кав'ярень стало доступним усім верствам суспільства. Кав'ярні були своєрідними «форумами» міст, де проводилися зустрічі, свята і тому подібні події.
Зараз в Італії кава користується дуже великою популярністю. На даний існує близько 40 видів кави, половина з них мають італійське походження. В Італії п'ють багато кави, тому італійці придумали багато способів його приготування. Ось найбільш популярні з них.
1. Еспресо або класичний кави.
Еспресо – кава, який подають у дуже маленьких чашках з-за того, що він міцний. Справжній італійський еспресо дуже густий з темно-коричневою пінкою поверх кави. Існує зменшений варіант еспресо – рістретто. Лунго – еспресо, в який долили воду до подвійного об'єму.
2. Капуччино.
Капучіно є по суті тим же еспресо тільки з великою молочною піною. Цю піну можуть посипати корицею або тертим шоколадом на розсуд замовника. Також можна попросити зробити який-небудь малюнок на поверхні. Капучіно як і всі молочні напої п'ють тільки вранці і, якщо замовити капучіно в інший час доби, то чекайте на собі здивовані погляди італійців.
3. Латте.
Латте – это даже не кофе, а большое количество молока с пенкой как у капуччино с небольшим количеством кофе. Пьют латте из высоких бокалов с трубочкой. Одной из разновидностей латте является мокко. Мокко состоит из одной трети эспрессо, к которому прилили две трети горячего шоколада. Вторая разновидность латте это моккачино. Этот вариант является тем же самым мокко только с добавлением молока.
4. Американо.
Этот кофе итальянцы пренебрежительно называют грязной водой. Его заваривают на одной порции эспрессо, поэтому он не такой густой.
5. Маккиато.
Маккиато – это эсспрессо с маленьким количеством молока без пенки, как у каппучино. Итальянцы его называют испачканным кофе.
6. Коретто.
Это эспрессо с добавлением любого крепкого алкоголя. В зависимости от вида крепкого напитка, коретто может называться по-разному. То есть кофе с водкой называется кофе по-русски, а кофе с виски – кофе по-ирландски и так далее.
7. Романо.
Кофе с добавлением лимонного сока. Впервые придуман в Риме, поэтому так и называется.
8. Гляссе.
Гляссе – це еспресо, накритий двома кульками морозива, кількість якого складає одну четверту від усього обсягу. Морозиво може бути тільки з шоколадом, карамеллю і корицею.
У 18 столітті вперше з'явилися спеціальні кавові будинки, де подавали різноманітний кави. Однак саме ці будинки вважалися недоступними для простих обивателів. Тільки багаті люди могли відвідувати ці заклади. Основна кількість відвідувачів складалося з багатих купців.
У 19 столітті відвідування таких кав'ярень стало доступним усім верствам суспільства. Кав'ярні були своєрідними «форумами» міст, де проводилися зустрічі, свята і тому подібні події.
Зараз в Італії кава користується дуже великою популярністю. На даний існує близько 40 видів кави, половина з них мають італійське походження. В Італії п'ють багато кави, тому італійці придумали багато способів його приготування. Ось найбільш популярні з них.
1. Еспресо або класичний кави.
Еспресо – кава, який подають у дуже маленьких чашках з-за того, що він міцний. Справжній італійський еспресо дуже густий з темно-коричневою пінкою поверх кави. Існує зменшений варіант еспресо – рістретто. Лунго – еспресо, в який долили воду до подвійного об'єму.
2. Капуччино.
Капучіно є по суті тим же еспресо тільки з великою молочною піною. Цю піну можуть посипати корицею або тертим шоколадом на розсуд замовника. Також можна попросити зробити який-небудь малюнок на поверхні. Капучіно як і всі молочні напої п'ють тільки вранці і, якщо замовити капучіно в інший час доби, то чекайте на собі здивовані погляди італійців.
3. Латте.
Латте – это даже не кофе, а большое количество молока с пенкой как у капуччино с небольшим количеством кофе. Пьют латте из высоких бокалов с трубочкой. Одной из разновидностей латте является мокко. Мокко состоит из одной трети эспрессо, к которому прилили две трети горячего шоколада. Вторая разновидность латте это моккачино. Этот вариант является тем же самым мокко только с добавлением молока.
4. Американо.
Этот кофе итальянцы пренебрежительно называют грязной водой. Его заваривают на одной порции эспрессо, поэтому он не такой густой.
5. Маккиато.
Маккиато – это эсспрессо с маленьким количеством молока без пенки, как у каппучино. Итальянцы его называют испачканным кофе.
6. Коретто.
Это эспрессо с добавлением любого крепкого алкоголя. В зависимости от вида крепкого напитка, коретто может называться по-разному. То есть кофе с водкой называется кофе по-русски, а кофе с виски – кофе по-ирландски и так далее.
7. Романо.
Кофе с добавлением лимонного сока. Впервые придуман в Риме, поэтому так и называется.
8. Гляссе.
Гляссе – це еспресо, накритий двома кульками морозива, кількість якого складає одну четверту від усього обсягу. Морозиво може бути тільки з шоколадом, карамеллю і корицею.
Інші статті